Al het nieuws

CAO Bikudak

Het zijn barre tijden. Jij werkt door in coronatijd. Echter, jouw beloning daarvoor blijft achter. Dit is in het kort zoals de sector er voor staat. De omzetstijgingen, de winsten, de cijfers liegen er niet om. Maar dit alles wordt niet vertaald in een fatsoenlijk loonbod voor jou. Daarnaast komen er links en recht berichten dat er niet veilig gewerkt wordt. Hier wil CNV Vakmensen aandacht voor vragen. Daarom hierbij een mondkapje, zodat je, en veilig kunt werken en kunt laten zien dat jij aandacht vraagt voor een goede cao.

Loonbod werkgevers geen vooruitgang
Werkgevers bieden tot nu een loonsverhoging voor 2021 van 1,3%. Dit is precies de te verwachten inflatie voor 2021. Omdat hierin de gemeentelijke belastingen niet meegerekend zijn, ga jij er, als het aan de werkgevers ligt, niet op vooruit. Je gaat er zelfs op achteruit. Iets wat voor CNV Vakmensen onbegrijpelijk is.

Signalen over onveilig werken
Daarnaast bereiken ons signalen dat het doorwerken niet altijd even veilig gedaan wordt. Hier wil ik graag van op de hoogte gebracht worden. Lat mij dat weten, zodat ik dat mee kan nemen aan de onderhandelingstafel. Jouw veiligheid staat voorop. Dat geldt niet alleen voor de bouwplaats, al ligt daar wel de nadruk op. Ook de thuiswerkende collega moet die voorzieningen krijgen, die nodig zijn om het werk dat vanuit huis gedaan wordt, goed uitgevoerd kan worden. Tot slot is CNV Vakmensen benieuwd of er afspraken over veilig werken gemaakt worden bij opdrachtgevers en de nodige maatregelen getroffen worden.

Dit is het moment
CNV Vakmensen zit midden in de onderhandelingen voor jouw cao, de cao Bikudak. Dus is dit het moment dat we zaken moeten regelen. Niet alleen het loon, ook zaken als veiligheid en voorzieningen moeten nu aan de orde komen.

Tot slot
Donderdag 11 februari 2021 gaan we verder met onderhandelingen. Voor dit tijd wil ik graag van jou horen hoe jouw situatie er uit ziet. Dan neem ik dat mee en hoop ik dat ik jouw wensen vertaald worden in een nieuwe cao voor jou.

Roel van Dijk, bestuurder

r.vandijk@cnvvakmensen.nl

tel. 06-53384473