CAO Bikudak

Op donderdag 11 februari 2021 hervatten partijen het cao overleg. Voordat ik daar mee verder ga, zal ik mezelf eerst voorstellen.

Vervanging

Omdat Hanane Chikhi met zwangerschapsverlof is gegaan, zal ik haar gedurende de komende tijd waarnemen. Mijn naam is Roel van Dijk, sinds 1999 in dienst bij CNV Vakmensen. Ik ben betrokken bij diverse cao’s zoals afbouw, schilders, houtverwerkende industrie, parketvloeren en ook de tentoonstellingsbouw. Ook doe ik veel werk voor de cao bouw. Ik ben werkzaam vanuit regio Den Bosch. Ik houd van korte lijnen met de leden. Als er iets is, dan kun je mij bereiken per mail r.vandijk@cnvvakmensen.nl of telefonisch, 06-53384473.

Hervatting overleg

Zoals ik in de inleiding aangeef, cao partijen in de bikudak gaan weer onderhandelen. Het voornemen nu is om dat 11 februari 2021 weer te doen. Dit zal de vijfde onderhandelingsronde worden. Hanane heeft alles zorgvuldig en compleet overgedragen, waardoor het goed te doen is om nu in te stappen. De contacten met de kaderleden en het FNV zijn al gelegd, waardoor CNV Vakmensen 11 februari 2021 mee doet, alsof er, behalve een ander gezicht, niets is veranderd.

Het mag ook wel een keer

Zo langzamerhand zou er toch een cao resultaat moeten komen. Jij werkt gewoon door, de bedrijven halen hun marges, echter tot nu toe profiteer jij niet mee. Daar moet verandering in komen. In aanverwante sectoren is het wel gelukt, het zou dus binnen de BIKUDAK ook moeten lukken.

CNV Vakmensen zal er alles aan doen om tot een mooi resultaat voor jou te komen.

Tot slot

Het zijn roerige tijden. Er is wel wat aan de hand in ons land en in de rest van de wereld. Daar is CNV Vakmensen zich terdege van bewust. Maar ondanks de pandemie, ga jij gewoon door alsof er niets aan de hand is! Daarom snapt CNV Vakmensen ook niet waarom er nog geen akkoord is. Dat verdien jij namelijk. Jij gaat door alsof er niets aan de hand is, dan moet je daar ook naar beloond worden. Jij verdient een cao Bikudak waarin jij tot je recht komt. CNV Vakmensen gaat ervoor!

Roel van Dijk, bestuurder

r.vandijk@cnvvakmensen.nl

tel. 06-53384473