Update cao overleg Arcadis ronde 2

Op 28 november heb ik namens CNV Vakmensen met de andere vakbonden cao overleg gevoerd met jullie werkgever Arcadis. Daarvoor hebben we vorige week de voorstellenbrief van jullie werkgever ontvangen. In ons overleg hebben we alleen over de loonontwikkeling gesproken. In deze nieuwsbrief lees je meer over het bod van Arcadis en wat wij hiervan vinden.

Update cao overleg Arcadis ronde 2

Op 28 november heb ik namens CNV met de andere vakbonden cao overleg gevoerd met jullie werkgever Arcadis. Daarvoor hebben we vorige week de voorstellenbrief van jullie werkgever ontvangen. In ons overleg hebben we alleen over de loonontwikkeling gesproken. In deze nieuwsbrief lees je meer over het bod van Arcadis en wat wij hiervan vinden.

Loonontwikkeling

Zoals je weet heeft CNV een loonvraag van 8% per 1 januari 2024 in de voorstellenbrief opgenomen. Dit cijfer is gebaseerd op de inflatie van dit jaar, en reparatie van de inflatie over voorgaande jaren. Arcadis biedt de werknemers een loonsverhoging van 2% per 1 april 2024. Daarnaast wil Arcadis ook de individuele loonsverhoging (RSP) op 1 april 2024 uitvoeren. Gemiddeld over de hele populatie van Arcadis is dit 2,5%. Arcadis stelt zich op het standpunt dat zij 4,5% per 1 april bieden.

Wij zijn geschrokken van het loonbod van jullie werkgever. Dit loonbod komt niet in de buurt van de gevraagde 8%. Daarnaast is het voor ons niet mogelijk om de collectieve loonsverhoging en de individuele loonsverhoging bij elkaar op te tellen om daarmee te voldoen aan de inflatiestijging. De collectieve loonsverhoging alleen moet voldoende zijn om de inflatie te dekken. Individuele loonsverhogingen zijn er juist om de vakvolwassenheid en inzet te belonen, maar niet om daarmee de inflatie te compenseren.

Wij zijn van mening dat we, rekening houdend met de inflatie, een redelijk voorstel hebben neergelegd. 2% is voor ons echter te weinig om mee thuis te komen. Zeker als je bedenkt dat de €50,- bruto per 1 januari 2024 vervalt.

Volgende week woensdagmiddag zullen we daarom opnieuw om tafel gaan om te verkennen wat er wel mogelijk is. Daarin gaan we ook spreken over het normeringskader uit 2015 wat afspreekt dat de collectieve loonsverhoging +/- 0,5% van de inflatie (cpi afgeleid) af mag wijken. Een afspraak die voorgaande jaren niet is bereikt, en die dit jaar ook onder druk staat.

We zouden ook zeker op het gebied van ontwikkeling en de balans werk-privé graag resultaten willen behalen. Zoals je wellicht begrijpt zijn deze onderwerpen hierdoor weinig tot niet besproken.  Na het overleg van volgende week, zullen we jullie hierover hopelijk verder informeren.

Juist nu ben ik benieuwd naar jullie reactie op het voorstel van Arcadis: reageer gerust en laat mij weten wat je van dit loonbod vindt! 

Cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject.  Ga hier naar jouw cao

Johann Honders
Bestuurder CNV Vakmensen
M.: 06 3020 5136
E.: j.honders@cnvvakmensen.nl

 

 

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error