Update cao Arcadis verbeterd eindbod

Zoals bekend is er op 23 april 2024 overleg gevoerd tussen Arcadis en de vakbonden. CNV was daarbij niet aanwezig aangezien het eindbod door de leden in de vorige stemming was geaccepteerd.

Verbeterd eindbod

In het overleg met Arcadis is een verbeterd eindbod gedaan. De inhoud van de verbetering is als volgt:
Het onderscheid tussen de schalen per 1 oktober 2024 is weggenomen en daarmee is de loonsverhoging in oktober voor alle medewerkers gelijk. Het sociaal statuut is verder met een jaar verlengd tot en met 2025 want dat zou mogelijk ook nodig kunnen zijn. Hopelijk is dit niet nodig maar het is wel fijn als het er is om op terug te vallen. De volledige tekst van het vernieuwde eindbod voor de cao en sociaal statuut lees je in de bijlage.

Aangezien de leden van CNV hun akkoord op het voorlaatste eindbod hebben gegeven, en de wijzigingen een verbetering zijn ten opzichte van het eerdere eindbod, leg ik het vernieuwde bod bij de achterban terug. Er zal vooralsnog geen aparte stemming worden georganiseerd. Mocht je pertinent tegen het verbeterde eindbod zijn, verneem ik dat graag. Voor nu wachten we de uitkomsten af. 

Na 23 april heb ik ook met HR en bonden contact gehad om de situatie te bespreken. Duidelijk is dat Arcadis de hand wel in eigen boezem steekt voor wat betreft de cao ontwikkelingen. De afstand die ervaren wordt door medewerkers en de vooruitzichten die aandeelhouders wordt gegeven worden door de directie herkend. Daar ligt ook een taak voor de directie die zij de komende tijd duidelijk en zichtbaar op moeten pakken.

Johann Honders
Bestuurder CNV
M.: 06 3020 5136
E.: j.honders@cnv.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error