Tussenstand cao-onderhandelingen

In oktober hebben de vakbonden onderhandeld met Arcadis over de nieuwe cao en de lonen in 2023. Het loonbod dat jullie werkgever nu heeft gedaan is een stuk lager dan CNV Vakmensen en de andere vakbonden hadden gevraagd en verwacht.

Tussenstand cao onderhandelen

Arcadis wijst erop dat zij in april 2022 als werkgever al eenzijdig hebben besloten een loonsverhoging te geven aan het personeel. De vakbonden vinden dat de loonsverhoging in 2022 onvoldoende compensatie is voor de hoge inflatie. Daarom zullen wij op 9 november samen met de andere vakbonden door onderhandelen met Arcadis. CNV wil voor haar leden in de cao ook voor 2023 een fatsoenlijke loonsverhoging afspreken.

De inflatie stijgt, de verwachting is dat dat komende maanden zo blijft. CNV en andere vakbonden hopen voor 1 januari een cao akkoord te bereiken. Maar hoelang de onderhandelingen duren hangt ook af van jullie werkgever. Want hoe langer het duurt voordat Arcadis met een fatsoenlijk loonbod komt, hoe langer het duurt voordat wij een akkoord kunnen bereiken.

Nieuwe CNV leden

Als we na de volgende onderhandelingsronden een onderhandelingsresultaat hebben bereikt leggen we dat voor aan onze leden. Alleen leden kunnen hun stem uitbrengen. De stemuitslag bepaalt of wij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat en de nieuwe cao afspraken.

CNV Vakmensen heeft tot 1 januari korting op de contributie voor nieuwe leden. Nieuwe leden betalen 20,23 euro voor 6 maanden lidmaatschap. Bestaande leden die een nieuw lid inschrijven ontvangen een cadeaubon van 20 euro.

In de cao van Arcadis is bovendien een fiscale regeling afgesproken waardoor leden een deel van vakbondscontributie terug krijgen van de werkgever.
 
Hoe meer CNV leden, hoe sterker wij staan aan de onderhandelingstafel, hoe beter jullie cao.
Meer informatie over onze ledenactie lees je op www.cnv-ledenwerven.nl

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over de cao onderhandelingen of de ledenactie, bel of mail mij gerust.

Mirjam van Leussen
vakbondsbestuurder 
M. 0628866597

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error