Stand van zaken cao en sociaal kader Arcadis

Vorige week donderdag heeft CNV Vakmensen een tweede gesprek gehad met Arcadis over een nieuwe cao. Belangrijkste gespreksonderwerp was de collectieve loonsverhoging. Ook de ledenraadpleging over het Sociaal Kader liep bij de vakbonden af. In deze nieuwsbrief informeren we je over de stand van zaken.

Cao

Afgelopen donderdagmiddag stond de tweede onderhandelingsronde gepland met Arcadis voor de nieuwe cao. Tijdens de tweede onderhandelingsronde hebben we lang stil gestaan bij de collectieve loonsverhoging. In deze tijden van oplopende inflatie en sterk gestegen energieprijzen, is dit een belangrijk onderwerp voor CNV Vakmensen en de overige vakbonden. Hoewel het gat nog groot is, kunnen we wel stellen dat we een goed gesprek hebben gehad. Op 10 oktober 2022 praten we verder met Arcadis en zullen we ook de andere cao-onderwerpen gaan bespreken.

Sociaal Kader

Leden van de vakbonden konden de afgelopen periode stemmen over het bereikte resultaat voor een Sociaal Kader. Hoewel er geen reorganisaties zijn aangekondigd, vond Arcadis het wel wenselijk om een Sociaal Kader met de vakbonden overeen te komen. Nu ledenraadpleging is afgelopen kunnen we vaststellen dat een nipte meerderheid van de leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd. Bij de vakbonden FNV en De Unie hebben de leden ook ingestemd. Hiermee is het Sociaal Kader definitief rondgekomen.

Wisseling bestuurder

Sinds 2015 ben ik als bestuurder betrokken bij Arcadis. Het is nu tijd om het stokje over te dragen. Misschien op het eerste gezicht raar tijdens de cao-onderhandelingen om van bestuurder te wisselen. Ik heb besloten om mijn loopbaan buiten CNV verder voort te zetten. Mirjam van Leussen zal per 1 oktober 2022 mijn taken en werkzaamheden met betrekking tot Arcadis overnemen.

In een volgende nieuwsbrief zal zij zich aan jullie voorstellen. Ik wil jullie alle goeds toewensen voor de toekomst.

Cao-traject online

Bij CNV Vakmensen kun je het hele cao-traject online volgen. Niet alleen volgen, maar ook kun je op de cao-pagina je vragen stellen of reageren. [Klik hier om naar jouw cao-pagina te gaan]

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M  06-51 86 42 65
E   r.wonnink@cnvvakmensen.nl