Onderhandelingen cao Arcadis begonnen

Afgelopen dinsdag zij we begonnen met het cao-overleg bij Arcadis. Eind deze maand loopt de huidige cao af. Bij de start van de cao-onderhandelingen lichten vakbonden en Arcadis hun voorstellen toe. De pensioenovereenkomst loopt eind dit jaar af. Ook voor de pensioenregeling zullen we nieuwe afspraken moeten maken.

Voorstellen CNV Vakmensen

Al maanden loopt de inflatie op en zijn de energieprijzen flink gestegen. Veel mensen maken zich hier zorgen om. In de onderhandelingen zal de cao-loonsverhoging een belangrijk gespreksonderwerp zijn. CNV Vakmensen zet bij de komende onderhandelingen in op een collectieve loonsverhoging van 10%. Naast de collectieve loonsverhoging hebben wij onder andere ook voorstellen gedaan voor duurzame inzetbaarheid en verlof. In de bijlage tref je de voorstellenbrief van CNV Vakmensen aan.

Pensioen

Eind dit jaar loopt de huidige pensioenovereenkomst af. Het Nederlands pensioenstelsel zal een grote wijziging ondergaan als de Wet toekomst pensioenen per 1 januari 2023 in gaat. Dit betekent dat bijna alle pensioenregelingen gewijzigd moeten worden, ook de pensioenregeling bij Arcadis. In de gesprekken met Arcadis en de externe pensioenadviseur Sprenkels & Verschuren is deze transitie naar het nieuwe pensioenstelsel besproken. De verwachting is dat we op 1 januari 2026 over zouden kunnen naar het nieuwe pensioenstelsel. Zowel vakbonden als Arcadis hebben de voorkeur uitgesproken om de huidige pensioenregeling met drie jaar te verlengen. Op dit moment vinden de gesprekken met het pensioenfonds plaats om te zien of zij de huidige regeling ongewijzigd kunnen verlengen. We verwachten uiterlijk half september hier duidelijkheid over te hebben.

Vervolg

De komende periode hebben we regelmatig overleg met Arcadis over de cao en de pensioenovereenkomst. Het eerst volgende cao-overleg staat gepland op donderdag 22 september 2022. Wij informeren jullie over de voortgang van deze gesprekken.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error