Cao Arcadis cao overleg 3

Op 18 en 22 januari hebben wij met jullie werkgever Arcadis overleg gehad over de cao voor 2024. Hierbij ontvang je een terugkoppeling van deze overleggen.

Updata Arcadis CAO overleg 3

Op 18 en 22 januari hebben wij met jullie werkgever Arcadis overleg gehad over de cao voor 2024. Hierbij ontvang je een terugkoppeling van deze overleggen.

Loon

Zoals we jullie voor de vakantieperiode hebben aangegeven was het oorspronkelijke loonbod (2% per 1 april) van Arcadis volstrekt onvoldoende. We hebben mede naar aanleiding van jullie reacties Arcadis de tijd gegeven om het loonbod te verbeteren alvorens verder te praten over alle cao-onderwerpen. Arcadis heeft daarop een beter loonbod gedaan, namelijk 3% per 1 april en 1,5% per 1 oktober. We zien dat Arcadis hiermee een stap in de goede richting zet, maar hebben ook aangegeven dat dit nog niet het resultaat is wat jullie verwachten. Wel gaf het de aanleiding om de overige voorstellen van Arcadis verder te bespreken.

Andere overlegpunten

Hierin zijn diverse hoofdonderwerpen de revue gepasseerd zoals betaald ouderschapsverlof, mantelzorgverlof, en de mogelijkheid om feestdagen (2de Pinksterdag en Hemelvaartsdag) uitwisselbaar te maken voor andere feestdagen. Arcadis wil een inclusief werkgever zijn die oog heeft voor diversiteit. Wij hebben aangegeven dat inclusie wat mag kosten en hebben gereageerd om naast de huidige feestdagen een diversiteitsdag in te voeren die medewerkers naar keuze in kunnen zetten.

Op dit moment hebben we elkaars voorstellen behandeld en is het aan de sociale partners om tot een goed resultaat te komen. Het volgende overleg staat gepland op 26 februari en er wordt nog een overleg ingepland voor de voorjaarsvakantie. In deze overleggen verwachten we ook een reactie te ontvangen op de overige voorstellen die in de voorstellenbrieven staan opgenomen. Zoals je begrijpt staat de loonontwikkeling hoog op de agenda en hopen we daarin verder resultaat te boeken.

Als je vragen hebt over bepaalde onderwerpen, neem gerust contact met mij op via j.honders@cnvvakmensen.nl of via 06-30 20 51 36.

Hartelijke groet,

Johann Honders

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen