Arcadis verbeterd bod voor een nieuwe cao

Voor de zomervakantie heeft Arcadis een eindbod gedaan voor een nieuwe cao. De afgelopen weken konden jullie via een stemming ons laten weten wat jullie van het eindbod vonden. Een ruime meerderheid van de leden bij FNV, CNV en De Unie hebben het eindbod van Arcadis afgewezen. Vorige week hebben we informeel met Arcadis gesproken.

Overleg Arcadis
Naar aanleiding van de uitslag van de stemming, hebben we vorige week met Arcadis gesproken. Doel van dit overleg was om te onderzoeken of Arcadis bereid was haar eindbod te verbeteren. Dit bleek het geval te zijn. Voor Arcadis was het wel van belang om een cao af te spreken met een looptijd langer dan 12 maanden.

Nieuw voorstel
Afgelopen maandag heeft Arcadis een nieuw voorstel gedaan voor een cao. In het nieuwe voorstel is alleen de collectieve loonsverhoging aangepast. Alle overige afspraken die in het eindbod stonden, staan ook in het nieuwe voorstel. In het nieuwe voorstel stelt Arcadis voor om per 1 juni 2021 de salarissen en salarisschalen met 1,75% structureel te verhogen (was 1,70%) en per 1 april 2022 nog eens met 1,25% (was 0,85%). De looptijd blijft 18 maanden (1 april 2021 tot 1 oktober 2022). Onder ‘Downloads’ vind je de volledige tekst van het onderhandelingsresultaat terug.

Stemming
Met het verbeteren van het eindbod door Arcadis, voldoet het nieuwe voorstel net aan de onderkant van het mandaat die jullie ons eerder hebben meegegeven. Daarom leggen we het nieuwe voorstel neutraal aan jullie om hierover te stemmen. Ook niet-leden roepen wij op om via de stemming ons te laten weten wat zij van het nieuwe voorstel vinden. Stemmen kan tot en met zondag 12 september. Via deze link kun je je stem uitbrengen.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 86 42 65
E: r.wonnink@cnvvakmensen.nl 

Downloads