Akkoord nieuwe cao Arcadis verre van dichtbij

De afgelopen weken heeft CNV Vakmensen samen met FNV en De Unie met Arcadis gesproken over een nieuwe cao. Hoewel we al meerdere keren met Arcadis gesproken hebben, is een overeenstemming voor een nieuwe cao verre van dichtbij.

CNV Vakmensen heeft de afgelopen weken meerdere keren met Arcadis gesproken over een nieuwe cao. De oude cao liep eind maart van dit jaar af. Tot op heden zijn we er niet in geslaagd om tot overeenstemming te komen voor een nieuwe cao. 

Aanvullend geboorteverlof
Net als alle vakbonden heeft Arcadis voorgesteld om bij aanvullend geboorteverlof de wettelijke uitkering aan te vullen tot 100% van het salaris. Dit wilde Arcadis in eerste instantie financieren door de hoogte van de PVA-uitkering te verlagen van 95 naar 90 procent. Hier waren wij absoluut geen voorstander van. Uiteindelijk heeft Arcadis dit losgelaten, waardoor de hoogte van de PVA-uitkering op 95 procent blijft.

Struikelblok
Grootste struikelblok om tot een akkoord te komen is de collectieve loonsverhoging. Tijdens de laatste onderhandelingsronde heeft Arcadis een bod gedaan wat verre onder ons ondergrens ligt. Het bod van Arcadis bedroeg 1,4% voor een periode van 12 maanden.

Ledenraadpleging
Aangezien het loonbod van Arcadis verre onder ons mandaat ligt, willen wij in overleg met jullie. Uiteindelijk onderhandelen we over jullie arbeidsvoorwaarden. Op donderdag 24 juni organiseren we van 10:00 tot 11:00 uur samen met FNV en De Unie een online bijeenkomst. Deze bijeenkomst kun je bijwonen door je hiervoor aan te melden. Dit doe je door hiervoor een mail te sturen naar: r.wonnink@cnvvakmensen.nl.
Na aanmelding ontvang je de link om de bijeenkomst bij te kunnen wonen.

Vervolg
Op maandag 28 juni praten we verder met Arcadis over een nieuwe cao. Jullie input donderdag is dan voor ons van wezenlijke invloed.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl