CNV leden wijzen cao-eindbond BNA af

De leden van CNV Vakmensen hebben het cao-eindbod van de werkgevers in de architectenbranche afgewezen. Met name de loonsverhoging van 3% per 1 juli 2024 was voor veel leden volstrekt onder de maat.

Toch een nieuwe cao
Per 1 januari 2024 is er toch een nieuwe cao in de branche. De leden van FNV wezen het eindbod ook af maar de leden van de Unie hebben met een kleine meerderheid ingestemd met het eindbod van de werkgevers. Om tot een cao te komen is er voor een werkgever slechts de handtekening nodig van één bond. De afspraken in het eindbod zullen dus gewoon uitgevoerd gaan worden.

Hoe nu verder?
CNV en FNV zullen, ondanks het feit dat ze in 2024 geen cao-partijen zijn, zitting blijven houden in het SFA en de protocolcommissie pensioenen. In die gremia zullen we de belangen van onze leden blijven behartigen.
De leden van CNV en FNV hebben een duidelijk statement gemaakt voor de toekomstige onderhandelingen: wij willen een cao met fatsoenlijke loonsverhogingen. 

Tot slot
Toen het eindbod was afgewezen heeft zowel CNV als FNV zich afgevraagd of we tot acties moesten overgaan in de branche. We hebben daar van afgezien omdat het draagvlak van de bonden in de sector erg dun is. We zouden te weinig mensen op de been kunnen brengen om actie te voeren. We hopen daarom dat meer werknemers zich het komende jaar zullen aansluiten bij de bonden in de architectenbrache om tot goede cao-resultaten te komen.

Jerry Piqué
onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 0651602052
E: j.pique@cnvvakmensen.nl 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error