5 redenen waarom netwerken goed is voor 60-plussers

Netwerken is belangrijk, ook voor 60-plussers. In deze fase van je loopbaan is het nog steeds nuttig om met anderen in contact te komen en frisse kennis op te doen. Maar waarom precies? En waarom moet je er vooral niét mee stoppen als je ouder wordt? We zetten 5 redenen voor je op een rijtje.

1.Door te netwerken begrijp je de veranderende wereld beter

Nieuwe mensen brengen nieuwe inzichten en ervaringen. Je leert de wereld en mensen beter te begrijpen. Begrip betekent empathie, inlevingsvermogen. Hoe meer begrip, hoe prettiger je met andere mensen kunt omgaan.

2.Mensen maken je (over het algemeen) gelukkiger

Een mens is een sociaal wezen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een groot netwerk over het algemeen gelukkiger zijn dan mensen met een klein netwerk. Een groot netwerk zorgt vaak voor diversiteit en gevarieerd sociaal contact maakt (vaak) blij.

3.Nieuwe mensen openen nieuwe mogelijkheden

Door je contacten uit te breiden, open je deuren naar nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld naar een nieuwe baan, vrijwilligerswerk, hobby of sport. CNV Vakmensen organiseert jaarlijks Seniorendagen. Hier wordt er een informatief en ontspannen programma georganiseerd voor leden van 65 jaar en ouder om elkaar te ontmoeten.

4.Advies en ondersteuning krijgen

Een belangrijk onderdeel van een goed netwerk is dat je er advies kunt inwinnen of hulp kunt inroepen. Het bespreken van uitdagingen (op bijvoorbeeld het gebied van computers, een nieuw vak of kersverse hobby) opent deuren naar waardevolle suggesties of hulp.

5.Anderen helpen

Bij netwerken wordt vaak gedacht aan het zelf benutten van de voordelen die een netwerk kan bieden. Maar je kan er ook iemand anders mee helpen. Juist wanneer je wat ouder bent en levenservaring en vakkennis hebt opgebouwd. Anderen helpen geeft zin, betekenis en zelfvertrouwen. Je kunt je bijvoorbeeld aansluiten als vrijwilliger bij het CNV. Bekijk de diverse vrijwilligersfuncties en reageer direct.

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen.

Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte