Belangenbehartiging

Voor jouw belang; in je sector én in Den Haag

Wij helpen jou als zzp’er niet alleen individueel maar komen ook op voor jouw belang op collectief vlak. Zoals aan overlegtafels met werkgevers in de sectoren én in politiek Den Haag.

Ons doel is een eerlijke samenleving

Het CNV is er voor álle werkenden, ongeacht dienstverband of contractvorm. Als lid van CNV Zelfstandigen ben je onderdeel van een vereniging. Als vereniging willen we samen met jou en andere werkenden aan de slag om ons doel van een eerlijke samenleving te bereiken.

Wij kijken naar de arbeidsmarkt als geheel

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende arbeidsovereenkomsten. Elk contract kent zijn eigen voordelen, maar ook eigen vragen en problemen. En soms werk je niet alleen als zelfstandige, maar heb je ook nog een (parttime) baan bij een werkgever. Daarom kijkt CNV Zelfstandigen naar de arbeidsmarkt als geheel als het gaat om belangenbehartiging en keuzes maken.

Laat jouw stem horen

Binnen de vereniging kun jij je stem laten horen via de raad van zelfstandige professionals. Die bestaat uit leden van CNV Zelfstandigen en borgt jouw belang als zzp’er binnen en buiten de vereniging. Bijvoorbeeld als het gaat om de vorming van standpunten van CNV Vakmensen. Maar ook als het gaat om jouw belang in Den Haag.

Daarnaast heeft de raad invloed op afspraken die in de sectoren worden gemaakt over zelfstandigen. En wij zitten natuurlijk aan de cao-tafel waar wij met werkgevers afspraken kunnen maken voor jou als zelfstandige.