CNV Info: 030 75 11 007
 

Cao-akkoord voor 16.000 werknemers bij NS

11 april 2013
CNV Vakmensen heeft vanmorgen een cao-akkoord bereikt over een nieuwe cao bij NS. Het gaat om een lang cao-contract, van 27 maanden (ingaande per 1 februari 2013). "We hebben met NS uiteindelijk goede afspraken gemaakt over de werkzekerheid in de komende periode", zegt onderhandelaar Evert Jan van de Mheen. "Dat is goed nieuws, gezien de onrust over de reorganisatieplannen bij NS."

De afspraak is dat de 16.000 werknemers erop kunnen rekenen dat NS er in ieder geval tot 1 januari 2017 alles aan zal doen om de vaste werknemers aan het werk te houden. De inhuur wordt dit jaar met 25 procent teruggebracht. Verder is er een fors budget gereserveerd (1,5 miljoen euro) voor duurzame inzetbaarheid van de werknemers, bijvoorbeeld om hen te begeleiden in de verdere ontwikkeling van hun loopbaan. Van de Mheen: "Dit is voor ons een belangrijk punt, als bedrijf moet je blijven investeren in je werknemers."

Loonsverhoging  

Tijdens de laatste onderhandelingsronde kwam NS uiteindelijk ook over de brug met een goede loonsverhoging, in relatie tot de overige cao-afspraken. De lonen gaan per 1 februari 2013 omhoog met 3 procent.  

AOW-gat  

De komende jaren krijgen zo'n 1.000 werknemers te maken met het AOW-gat. Ze vertrekken bij NS, maar krijgen nog geen AOW en pensioen. NS wil oud-werknemers de mogelijkheid bieden om dat AOW-gat deels te dichten. Van de Mheen: "Oud-werknemers kunnen op vrijwillige basis in de periode van het AOW-gat per maand 3 oproepdiensten draaien. Daar krijgen ze dan 500 euro voor. Hiermee biedt NS oud-werknemers een creatieve oplossing, waarmee het AOW-gat deels kan worden gedicht."  

Leden raadplegen  

CNV Vakmensen legt het cao-akkoord de komende weken positief voor aan de leden.

Waarmee kan ik je helpen?

   

              
                  

 Bel 030 75 11 007
ma. t/m vr. 8.00-18.00 uur

  Stuur een e-mail

CNV Vakmensen:
https://www.cnvvakmensen.nl/actueel/nieuws/artikel/item/cao-akkoord-voor-16000-werknemers-bij-ns/

© CNV Vakmensen